Een lint nieuw geplante bomen langs de Harenbergweg. De gemeente Zutphen liet er in januari dit jaar wegens ziekte zo'n zestig bomen kappen. In maart kwamen er daar 138 voor terug. Een voorbeeld hoe wethouder Annelies de Jonge het nieuwe bomenbeleid in Zutphen wil vormgeven. Er moeten duizenden bomen bijkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lint nieuw geplante bomen langs de Harenbergweg. De gemeente Zutphen liet er in januari dit jaar wegens ziekte zo'n zestig bomen kappen. In maart kwamen er daar 138 voor terug. Een voorbeeld hoe wethouder Annelies de Jonge het nieuwe bomenbeleid in Zutphen wil vormgeven. Er moeten duizenden bomen bijkomen. © Archieffoto Jeroen Jazet

Zutphen ziet straks definitief door de bomen een duurzame stad: miljoeneninvestering tot 2050

Het plan om de komende jaren bijna 20.000 extra bomen in Zutphen te planten kan op grote steun van politiek Zutphen rekenen. Unaniem gaat de gemeenteraad akkoord met het plan om ervoor te zorgen dat er in 2050 per inwoner een boom in Zutphen staat. Op dit moment staan er in de gemeente met een kleine 50.000 inwoners zo’n 31.000 bomen.

  1. Vallende tak op toeriste uit Amsterdam schuld van gemeente Zutphen, oordeelt ook hoogste rechter over boomdrama
    PREMIUM

    Vallende tak op toeriste uit Amsterdam schuld van gemeente Zutphen, oordeelt ook hoogste rechter over boomdrama

    De gemeente Zutphen is verantwoordelijk voor het zware letsel dat een Amsterdamse toeriste in 2015 opliep. Aan de loopbaan van de vrouw bij Defensie kwam abrupt een einde nadat bij de opstaplocatie van de fluisterboten een grote tak van een paardenkastanje op haar hoofd viel. De Hoge Raad, de hoogste rechter, verwerpt het cassatieberoep van Zutphen. De gemeente moet de schade aan het slachtoffer vergoeden.