Leden van dweilorkest ’t Spul(t) tijdens het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk in 2019. Tweede van rechts is Rick Verschure.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van dweilorkest ’t Spul(t) tijdens het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk in 2019. Tweede van rechts is Rick Verschure. © Archief/Arie Kievit

Zutphens dweilorkest toetert Oranje naar voren in volgepakt stadion in Boedapest: ‘Verantwoord? Ja, anders zouden we echt niet gaan’

Dweilorkest ’t Spul(t) uit Zutphen mag alsnog naar het EK voetbal om het Nederlands elftal naar een zege te toeteren. De ‘huisband van Oranje’ heeft dinsdag gehoord dat het licht op groen staat voor de achtste finale van komende zondag in Boedapest. Waarschijnlijk is de Puskás Arena in de Hongaarse hoofdstad gevuld met circa 60.000 fans, onder wie zes toeterende en trommelende Zutphenaren.

  1. Sigarenspecialist houdt het na een halve eeuw voor gezien in Zutphen: ‘Deze zaak verdient een opvolger’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Sigarenspe­ci­a­list houdt het na een halve eeuw voor gezien in Zutphen: ‘Deze zaak verdient een opvolger’

    De klanten zijn verspreid over de aardbol. Ze komen uit China, Vietnam en Scandinavië, om maar eens wat plekken te noemen. De monumentale Sigarenspeciaalzaak W. Schimmel aan de Zutphense Sprongstraat is een begrip in de wereld van de liefhebbers van Cubaanse longfillers - speciale sigaren - en zoetig geurende pijpen. Die kunnen eind dit jaar niet meer terecht bij Willem Schimmel. Hij stopt na ruim een halve eeuw met zijn sigarenwinkel.