Leden van dweilorkest ’t Spul(t) tijdens het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk in 2019. Tweede van rechts is Rick Verschure.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van dweilorkest ’t Spul(t) tijdens het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk in 2019. Tweede van rechts is Rick Verschure. © Archief/Arie Kievit

Zutphens dweilorkest toetert Oranje naar voren in volgepakt stadion in Boedapest: ‘Verantwoord? Ja, anders zouden we echt niet gaan’

Dweilorkest ’t Spul(t) uit Zutphen mag alsnog naar het EK voetbal om het Nederlands elftal naar een zege te toeteren. De ‘huisband van Oranje’ heeft dinsdag gehoord dat het licht op groen staat voor de achtste finale van komende zondag in Boedapest. Waarschijnlijk is de Puskás Arena in de Hongaarse hoofdstad gevuld met circa 60.000 fans, onder wie zes toeterende en trommelende Zutphenaren.

  1. Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightradar24 verdwijnen
    PREMIUM

    Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightra­dar24 verdwijnen

    's Ochtends brengt Odulf Niewold zijn 22-jarige broer Tallander naar Schiphol. De broers uit Brummen nemen afscheid met een knuffel. Een paar uur later kijkt Odulf op zijn telefoon, naar een app die vliegtuigen volgt. Plots ziet hij het toestel met Tallander aan boord, vluchtnummer MH17, van de radar verdwijnen. ,,Mijn leven kwam op dat moment tot stilstand. Ik wil dat de rechters dat weten.”