Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

videoBoem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.

Tijdens het spelen glijden de ranke vingers van de 41-jarige Manuela teder over de snaren. Als een hartstochtelijke liefkozing. De celliste en cellolerares noemt de oude cello al vertederd ‘haar Franse heer’. Het snaarinstrument waar Manuela een oogje op heeft is nog niet van haar, maar ze mag 'm zolang thuis hebben. De cello is gebouwd door de Fransman Jean Baptiste Deshayes Salomon (1713-1767), dat bewijst een speciaal brandmerk onderaan de hals. Het instrument zette Manuela twee maanden geleden in vuur en vlam.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.