foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Zutphense messentrekker verdwijnt maanden achter de tralies

Op 20 maart dit jaar wordt een bezoeker van een horecagelegenheid in de Vaaltstraat in Zutphen neergestoken na een ruzie op straat. De dader, Hamsa H. (22) uit Zutphen, is vandaag veroordeeld tot 15 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk. H. moet het slachtoffer daarnaast bijna 3000 euro schadevergoeding betalen.

 1. Marco (47) krijgt tas vol boodschappen van de kerk: ‘Aan mij zul je nooit zien dat ik het moeilijk heb’
  PREMIUM

  Marco (47) krijgt tas vol boodschap­pen van de kerk: ‘Aan mij zul je nooit zien dat ik het moeilijk heb’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Marco Nuis (47) uit Zutphen redt het met zijn 50 euro in de week niet en dus krijgt hij iedere maandag een goed gevulde boodschappentas bij de Evangelische Gemeente Zutphen (EGZ).
 2. André vond muntenschat tijdens verbouwing, 37 jaar later verkoopt hij alles aan de gemeente: ‘Een mooi verhaal’
  PREMIUM

  André vond munten­schat tijdens verbouwing, 37 jaar later verkoopt hij alles aan de gemeente: ‘Een mooi verhaal’

  Een bijzondere ontdekking deed André Klarenbeek (67) in 1985, toen hij zijn net gekochte woning in het centrum van Zutphen verbouwde. 269 eeuwenoude munten rinkelden van de zolder af. Tientallen jaren bewaarde hij de unieke collectie in een kluis. Nu, 37 jaar later, koopt de gemeente Zutphen de collectie over en stelt de munten vanaf aankomend weekend tentoon in de Musea Zutphen. ,,Er zijn weinig van dit soort schatten.’’