Volledig scherm
Oprichter Jeroen Wechgelaer en zangeres Marloes Voskuil van de Zutphense metalband Izegrim, die er komende zomer mee stopt. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphense metalband Izegrim stopt er komende zomer mee

De Zutphense metalband Izegrim is bezig aan haar laatste toernee. De groep stopt er komende zomer mee, zo kondigt zij aan op Facebook. Izegrim werkt nog een reeks afscheidsconcerten af, die op 20 juni 2020 eindigt in Duitsland.

Dan speelt Izegrim haar laatste show op het Protzen Open Air festival. Het laatste Nederlandse concert van de Zutphense metalband is op 6 juni 2020 in het Arnhemse popcentrum Willemeen.

Horizon verbreden

Izrgrim meldt op Facebook: 'Na een lange tijd vol geweldige optredens, feesten, lol en ontmoetingen met geweldige mensen, is het tijd om de stekker eruit te trekken. We willen individueel onze muzikale horizon verbreden'.

Izegrim werd in 1996 opgericht door gitarist Jeroen Wechgelaer. Hij is het enige nog originele bandlid. De band bestaat voorts uit Marloes Voskuil (zang), Bart van Ginkel (gitaar), Ivo Maarhuis (drums) en Bas Wijnbergen (bas).

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.