De Reesinkloods. Een opvallend karakteristieke loods midden in de nieuwbouwwijk Noorderhaven in Zutphen. Vanaf het schooljaar 2021-2022 zou het een Techniekfabriek om jongeren warm te maken voor technische beroepen. Dit plan loopt vertraging op.
Volledig scherm
PREMIUM
De Reesinkloods. Een opvallend karakteristieke loods midden in de nieuwbouwwijk Noorderhaven in Zutphen. Vanaf het schooljaar 2021-2022 zou het een Techniekfabriek om jongeren warm te maken voor technische beroepen. Dit plan loopt vertraging op. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Zutphense Techniekfabriek die jongeren naar technische beroepen moet lokken jaar later klaar

Jongeren van het vmbo en mbo kennis laten maken met techniekvakken en ervoor zorgen dat ze uiteindelijk een baan in de technieksector kiezen. Vanaf komend schooljaar zou het moeten gebeuren vanuit de gloednieuwe Techniekfabriek in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. Een iets te ambitieus plan. Voor het schooljaar 2022-2023 opent de voormalige fabriekshal vol met de nieuwste technologische snufjes de deuren nog niet.

  1. Van kroegoptreden naar doorbraak; hoe Zutphen en Lochem theatertalent gaan opsporen
    PREMIUM

    Van kroegoptre­den naar doorbraak; hoe Zutphen en Lochem theaterta­lent gaan opsporen

    Spelen in een schouwburg is niet voor iedere artiest weggelegd. Veel talentvolle bandjes, cabaretiers, dansers en dichters blijven vaak onontdekt buiten de familiaire kring of het kroegencircuit. De theaters in de regio willen die ‘onbekende culturele parels’ een podium bieden en op weg helpen. Theater Hanzehof in Zutphen, Schouwburg Lochem en Orpheus Apeldoorn slaan daarvoor de handen ineen.
    Zutphen