Zutphense Zoë maakt naam in cocktailwereld

Zoë Brinkert (23) kan zich meten met de beste bartenders van Nederland. De Zutphense mag haar talent om cocktails te maken de komende acht weken laten zien in het televisieprogramma BarBestendig. Vandaag doet ze ook nog mee aan het Nederlands kampioenschap.

En dan te bedenken dat Zoë pas twee jaar bartender is. ,,Vanaf 17 maart 2017”, weet ze nog precies. Als ze niet druk is met haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening, mixt ze cocktails bij Mixxim in de Vaaltstraat. Ze kwam er als klein meisje al, toen het nog een broodjeszaak was. ,,Op een dag zat ik hier met vrienden cocktails te drinken en vroegen ze: moet jij niet hier werken? En een week later was het zover.”

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.