Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Peter Brom

13-jarige jongen bedreigd met mes door ‘fotografen’ in Zwolse woonwijk

updateEen 13-jarige jongen is vanmiddag in Zwolle met een mes bedreigd nadat hij twee personen aansprak die foto's aan het maken waren. Dat meldt de politie.

Het incident speelde zich rond 15.00 uur af op de Leie in woonwijk Aa-landen. Een man en een vrouw waren foto's aan het maken van een woning in de straat. De 13-jarige jongen sprak ze daarom aan. Het stel ging ervandoor, maar de jongen zette de achtervolging in.

Daar bleek het duo niet van gediend: de man trok een mes en bedreigde het jonge slachtoffer. De twee gingen er vervolgens vandoor in de richting van Holtenbroek.

Signalement

De politie is op zoek naar het duo en roept daarbij de hulp van het publiek in. De man is blank en slank en droeg een gestreepte trui, een donkere broek (met zwart, grijs en bruin) en zwarte schoenen. Hij had ook een zwarte paraplu bij zich.

De vrouw is ook blank en ongeveer 35 jaar oud. Ze heeft een breed postuur en donkerblond loshangend haar. Op het moment van de bedreiging droeg ze een paars jack. Zij werd rond 15.30 uur nog gezien bij de Scheldelaan.

Verwarring

Bij de politie bleek na het incident sprake van enige verwarring. In eerste instantie communiceerde de politie vanmiddag dat een vrouw was bedreigd. Later op de avond werd dat verhaal echter bijgesteld en bleek het slachtoffer een 13-jarige jongen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle