Passagiers stappen na lang wachten, via een loopbrug over van de ene op de andere trein. Het treinverkeer was gestremd tussen Zwolle en Meppel na een aanrijding met een persoon.
Volledig scherm
Passagiers stappen na lang wachten, via een loopbrug over van de ene op de andere trein. Het treinverkeer was gestremd tussen Zwolle en Meppel na een aanrijding met een persoon. © Wilbert Bijzitter

900 reizigers geëvacueerd uit gestrande treinen bij Staphorst

UpdateNS moest vanmorgen ruim negenhonderd passagiers uit twee gestrande treinen bij Staphorst evacueren. Het treinverkeer is daar nog steeds gestremd na een aanrijding eerder vanochtend met een persoon. Daardoor is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Meppel.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?