Volledig scherm
PREMIUM
Pal voor basisschool de Werkschuit in Zwolle werd een verdachte door een arrestatieteam in de boeien geslagen. Kinderen en ouders zagen het gebeuren. © Frans Paalman

Advocaat klaagt bij OM over 'stuitende' aanhouding van verdachte bij school van zoontje

De Zwolse advocaat Henk Voors heeft bij het Openbaar Ministerie zijn beklag gedaan over de in zijn ogen ‘disproportionele’ arrestatie van zijn cliënt dinsdagmiddag bij een school in Zwolle. De verdachte werd voor de ogen van talloze schoolgenootjes van zijn zoon door een arrestatieteam in de boeien geslagen. 

De arrestatie gebeurde pal voor basisschool de Werkschuit. Voors noemt de handelswijze van de politie ‘onaanvaardbaar en disproportioneel’. ,,Ik betwist de aanhouding niet, daar ga ik niet over, dat is aan het OM. Het gaat mij om de locatie waar het is gebeurd, dat veel kinderen en ouders de arrestatie hebben gezien. Dat heeft grote impact. Bovendien is mijn cliënt nu op een volstrekt onnodige manier gecriminaliseerd. Het leven voor zijn vrouw en zijn zoontje op die school is met deze actie natuurlijk wel verpest. Hij was daar geen toevallige passant, zijn kind zit er op school.”

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle