Volledig scherm
De vlammen slaan uit het dak in Hattem. © Stefan Verkerk

Alle hens aan dek voor brandweer: achter elkaar raak in regio Zwolle

De brandweer in Zwolle en omgeving hoeft zich momenteel niet te vervelen. In nog geen zestien uur tijd moest er vijf keer worden uitgerukt. 

Emmeloord had gistermiddag om 14.45 uur de primeur. Alhoewel. Het schuurtje dat aan de Bossulaan vlam vatte, was al voor de derde keer binnen drie weken de Sjaak. Aan het begin van de avond was het opnieuw raak in de hoofdstad van de gemeente Noordoostpolder. Er vloog een schuurtje in brand aan de Botterstraat, een zijstraat van de.... Bossulaan. Hoewel de politie dat nog niet wilde bevestigen, houdt ze er ernstig rekening mee dat het in beide gevallen om brandstichting gaat.

Aangestoken

Over de brand die later op de avond in een huis aan de Berberisstraat in Wezep plaatsvond, bestaat daarover geen misverstand. Die is aangestoken. Bij de woningbrand vanochtend omstreeks 5.00 uur in Zwolle houdt de politie daar ernstig rekening mee. Terwijl ze nog onderzoekt of er aan de Leemculeweg in Hattem een brandstichter actief is geweest. Daar werd iets meer dan een uur later een kiosk in de as gelegd.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat al deze branden verband met elkaar hebben. Wel kunnen we concluderen dat het opvallend veel (aangestoken) branden in zo'n kort tijdsbestek. . 

  1. Rechtbank heropent onderzoek naar verdachte steekpartij bij speeltuintje in Zwolle

    Rechtbank heropent onderzoek naar verdachte steekpar­tij bij speeltuin­tje in Zwolle

    De rechtbank Overijssel heropent het onderzoek naar verdachte Levi B. De Dalfsenaar stak in september een Zwollenaar neer bij het speeltuintje aan de Van Galenstraat in Zwolle. De wond was bijna fataal, dus wordt B. verdacht van poging tot doodslag. De verdachte bekende de steekpartij, maar gooit het op zelfverdediging. De uitspraak zou volgende week volgen, maar tijdens een tussenvonnis is besloten het onderzoek te heropenen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle