Volledig scherm
PREMIUM
Hansi Hinterseer & Das Tiroler Echo toeren door Europa met hun kersthow. Ze staan ook in de IJsselhallen in Zwolle. De kaarten zijn bijna allemaal uitverkocht, zo populair is de Oostenrijkse schlagerzanger die ooit als professioneel ski-er prijzen pakte. © Management Hansi Hinterseer

Als skigod Hansi komt zingen, zit IJsselhallen vol

video‘Amore mio, Du bist schön So wie ein Sonnenstrahl am Morgen’. Je bent zo mooi als een zonnestraal in de ochtend. Het is een van de bekendere liedteksten van Hansi Hinterseer (64). Duizenden mensen hangen zaterdag in de Zwolse IJsselhallen aan zijn lippen, als hij één dagje Nederland aandoet.

,,Er rijden zo’n 25 touringcars vol fans vanuit het hele land naar Zwolle”, zegt organisator Joris Lusink. Hij is de man die Hinterseer al jaren naar Nederland haalt. ,,Skigod Hansi Hinterseer!”, is zijn eerste reactie als hem wordt gevraagd naar het succes van de Oostenrijker. De ‘Julio Iglesias van de bergen’, wordt hij door anderen genoemd. 

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle