Anita (60) mag niet meer langs olifantenpaadje bij voormalige kerk Zwolle: ‘Was in tranen’

MET VIDEOAnita Wix (60) gebruikt al twaalf jaar een perkje en naastgelegen parkeerplaats van voormalig kerkgebouw De Hoeksteen om haar huis via de tuin te verlaten. Nadat woningcorporatie deltaWonen een stenen pad heeft aangelegd, is de eigenaar van het terrein in actie gekomen en mag ze niet meer via deze kant haar tuin in- en uitgaan. ,,Ik was in tranen toen ik het hoorde.”

18 reacties

 • van Bergen

  3 maanden geleden
  1) Eigendomsrecht is zwaar verankerd in de wet. 2) Er is totaal geen sprake van: 'recht van overpad'. 3) Gedogen had gekund. Jammer mevrouw, het was een sympathieke oplossing zoals het nu is, en wat een leuk plekje daar. Stopt u er maar niet teveel energie meer in, dat wordt trekken aan een dood paard, ben ik bang.
 • A Van Iersel

  3 maanden geleden
  De eigenaar van de grond bepaald. Heel simpel. Je iets illegaal toe-eigenen of aanwennen is geen vrijstelling. Dat is net als je woning uitbouwen op grond die niet van jou is. 1 meter bouwgrond, want dat is het waar we hier over praten kost inmiddels goud geld. Ik snap de eigenaar dus drommels goed. Mevrouw moet gewoon via de voordeur en dan een stukje omlopen. De discussie en publicatie niet waard
 • Hans Phitphan

  3 maanden geleden
  @ Angélique Broekman, ahhhhh,hypocriet Nederland staat weer te wapperen met het vingertje,woongenot ten KOSTE van een ander??? Misschien wel juist om RECHT op overpad te voorkomen?? Eigenaar heeft groot gelijk, het ikke ikke gehalte is weer behoorlijk hoog in deze. Overigens,hoe is het met je eigen tuintje? Hek, heg, muur of schutting??? Of mag Jan en alleman gewoon door je tuin banjeren als ze daar zin in hebben?? Dacht het zomaar niet gewoon iets met mijn en dein.
 • Davi van Reuler

  3 maanden geleden
  Regels zijn regels. Zo is het en niet anders voor de grote verhuur makelaars etc. Jammer dat ze met deze vrouw niet gezamenlijk tot een oplossing komen. Desnoods contractueel vast laten leggen dat mw dit pad blijft gebruiken tenzij de eigenaar er andere plannen mee krijgt in de toekomst. En ook dat het contract moet aflopen alvorens recht van overpad automatisch verkregen word. Zoiets moet toch af te spreken ?
 • Astrid Beek

  3 maanden geleden
  Tja, je mag natuurlijk ook niet zomaar op het terrein van een ander gaan 'bouwen' en dat is wel wat je doet als je een pad aanlegt. Dan kun je wel jankend de krant bellen, maar jij bent degene die fout zit en niet de eigenaar van de grond.

In samenwerking met indebuurt Zwolle