Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de bovenste verdiepingen van de Keersluis mogen terug naar hun woning. Op de achtergrond de uitgebrande appartementen van Lenie Kluiver en Appie Buist. © Frans Paalman

Appartementen van Lenie (83) en Appie (66) verwoest bij brand in Zwolse zorgflat: ‘Ik ben zelfs mijn gebit kwijt’

Twee grote zwarte gaten. Meer is er niet over van de appartementen van Lenie (83) en Appie (66) na de brand in zorgflat de Keersluis in Zwolle. ,,Ik denk dat ik alles kwijt ben, zelfs mijn gebit’’. 

Beduusd zitten ze zondagmorgen aan de koffie in verzorgingshuis Nieuwe Haven, op een steenworp van hun uitgebrande appartement. ,,Onwerkelijk’’, mompelt Lenie Kluiver. ,,Net een film‘’. Haar buurman Appie Buist weet niet wat hij moet zeggen op de vraag hoe hij zich voelt. ,,Ik hoop maar dat we snel weten waar we aan toe zijn’’. 

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle