Volledig scherm
De witte BMW: er is duidelijk te zien dat de brand bij de verschillende wielen woedt. © De Vries Media

Auto vliegt in brand in Zwolle: brand bij alle banden

Op de Händellaan in Zwolle is vanavond een auto in vlammen opgegaan. Bij aankomst van de brandweer stonden alle vier de autobanden in de brand. De auto, een witte BMW 118i uit 2017, is vermoedelijk aangestoken.

Even na 22.00 uur klonk er een harde knal in de buurt; omwonenden zagen een vuurbal. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de achterzijde van woningen van de Händellaan. Een buurvrouw ter plekke zou een man van de parkeerplaats hebben weg zien rennen, melden andere buren die bij het blussen van de brand stonden te kijken. 

Eigenaar onbekend

Wie de eigenaar van de auto is wisten buren die bij de brand stonden te kijken niet. Mogelijk is het een bewoner van het naastgelegen appartementencomplex op de hoek van de Händellaan en Klooienberglaan, denken ze.   

Brandstichting

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, maar brandstichting ligt voor de hand gezien het feit dat het vuur op verschillende plekken bij de auto lijkt te zijn ontstaan. De politie startte zondagavond direct een onderzoek. De brandweer heeft de brand geblust, daarbij kwam veel rook vrij.

Meer autobranden

Deze autobrand is een van de vele de laatste maanden. Op 31 december ging er een Mini Cooper in de Aa-landen, bij de Aldi aan de Rijnlaan in vlammen op. Tijdens kerst brandde in Stadshagen aan de Jac. P. Thijsselaan ook al een auto af, net als op 23 december aan de Palestrinalaan. 

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle