Volledig scherm
Een zwaar beveiligde EOD-medewerker onderzocht de granaat aan de deur bij Bruut. © Frans Paalman

Beelden van granaatplaatser café Bruut in Zwolle vanavond in Opsporing Verzocht

Degene die een handgranaat ophing bij café Bruut in Zwolle, staat op camera. De politie laat vanavond in het programma Opsporing Verzocht het eerste beeld zien van de granaatplaatser.

Dat meldt de politie in een persbericht. Het onderzoek naar de granaat is nog in volle gang, zegt een woordvoerder. Hij kan nog niet zeggen of het een dummy of een echt explosief was, en of het op scherp stond. 

De granaat werd rond 8.20 uur vanmorgen ontdekt. Door wie, kan de politie niet zeggen. 

Politiecamera's

De Voorstraat in Zwolle is voorzien van politiecamera's omdat het onderdeel is van het uitgaansgebied in de stad. Bij de vorige keer dat een granaat aan de deur van Bruut werd gehangen verspreidde de politie ook beelden van de plaatser, een man op een fiets. Dat leidde niet tot aanhouding van een verdachte. 

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle