Volledig scherm
© stock.xchng

Bericht met 'juiste info' gemeente Zwolle wekt woede

ZWOLLE - Gemeente Zwolle waarschuwt voor het windmolenproject in Voorst. En dat schiet in het verkeerde keelgat.

In Zwolle is met verontwaardiging gereageerd op een - inmiddels verwijderd - bericht op de website van de gemeente Zwolle waarin ze waarschuwde voor verkeerde informatie over het windmolenproject in Voorst. Die zou met enige regelmaat op sociale media en websites te vinden zijn. ,,De juiste informatie over gemeentelijke verkenning is te vinden op www.zwolle.nl/windenergievoorst", stond er in het bericht.

,,De gemeente gaat buiten haar boekje", vindt ook Jac de Boer van actiegroep Tegenwind Voorst. ,,De gemeente die gaat bepalen waar we wel of niet moeten kijken als burgers." PvdA en Swollwacht bevroegen maandagavond wethouder Anker (ChristenUnie) er over. Volgens de PvdA gaat er een onwenselijke suggestie uit van zo'n gemeentelijke actie. ,,Alsof mensen in onze stad bewust verkeerde informatie verstrekken", stelt fractievoorzitter Eefke Meijerink. D66 sluit zich daarbij aan. ,,Het stond er niet letterlijk, maar als gemeente moet je niet willen gaan over wat derden op het web plaatsen", zegt Mark Oldengarm namens de fractie.

De SP is heel duidelijk. ,,Dat kan natuurlijk niet. De informatie die de gemeente op haar website had gezet was gekleurd", aldus Koen van Baal namens zijn partij. Ook inwoners roerden zich. Zwollenaar Vincent Maas: ,,Hier worden feitelijk eigen inwoners weggezet als een stelletje onbetrouwbare personen. Door een bestuursorgaan, dat geacht wordt neutraal en onbevooroordeeld te zijn." Volgens Anker was het alleen de bedoeling om 'indianenverhalen uit de wereld te helpen'. Zo circuleerde het verhaal dat de gemeente Zwolle 43 windmolens wilde plaatsen. De gemeente heeft het bericht verwijderd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle