Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Beschonken vrachtwagenchauffeur (51) slingert over de A28 bij Zwolle

Een hardleerse vrachtwagenchauffeur is gisteravond van de A28 geplukt omdat hij onder invloed achter het stuur zat. De man slingerde ter hoogte van Zwolle over de snelweg.

Agenten besloten een kijkje te nemen toen ze een melding ontvingen over een vrachtwagen die slingerend over de A28 zou rijden. Bij Spier (Drenthe) werd de chauffeur gespot en werd ook door agenten geconstateerd dat hij slingerde.

De chauffeur, een 51-jarige man uit Kollumerland (Friesland), werd aan de kant gezet en moest blazen. Uit die blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De man blies 565 ug/l waar maximaal 220 is toegestaan.

Niet voor het eerst

Bij de controle bleek het niet voor het eerst dat de chauffeur met drank op een vrachtwagen bestuurde. Sterker: een maand geleden werd hij nog betrapt, hij blies toen 505 ug/l.

De man mocht niet verder rijden en moet zich verantwoorden voor de rechter. Ook is er een mededeling naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) gestuurd. Het CBR zal bepalen of verdere acties nodig zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle