Bewoners als Henny Hofstede hebben te horen gekregen dat ze twee meter van hun tuin moeten inleveren, omdat die op grond van een ander is ingericht.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners als Henny Hofstede hebben te horen gekregen dat ze twee meter van hun tuin moeten inleveren, omdat die op grond van een ander is ingericht. © Frans Paalman

Bewoners van ‘afgepakte tuintjes’ Zwolle houden hoop op goede afloop: ‘Witte rook in zicht’

Het schaakspel rond de tuinentwist in de Zwolse wijk Stadshagen is in een patstelling beland. Woonstichting deltaWonen vroeg schoorvoetend de helft van al ingerichte perkjes van nieuwe huurders terug, na een fout rond de erfgrensbepaling. Die stonden op hun achterste benen en wachten af. ,,Je wordt telkens wanneer je de gordijnen opendoet met de situatie geconfronteerd.”

  1. Handbalsters Lipman en Schoenaker stoppen relatief jong met topsport: ‘Het gaat gewoon echt niet meer’
    PREMIUM

    Handbal­sters Lipman en Schoenaker stoppen relatief jong met topsport: ‘Het gaat gewoon echt niet meer’

    ,,Het is net alsof je over mijn dokter praat”, zegt Annick Lipman als Myrthe Schoenaker verhaalt over haar door krakende knieën gedwongen afscheid als handbalster op topniveau. De keepster uit Zwolle en de opbouwster uit Raalte houden er tegelijkertijd mee op. Over de vrees voor protheses, Kopenhagen en Trondheim, het Nederlands team en het vermijden van het zwarte gat.
    Zwolle