Bewoonster Zwols woonzorgcentrum van gouden ketting beroofd

VideoBij de woningoverval aan de Spoolderbergweg in Zwolle is een vrouw van haar gouden ketting beroofd. De woningoverval vond aan het einde van de middag plaats.

De overvaller stapte tussen 17.15 uur en 17.40 uur de woning van de vrouw binnen, een woning bij woonzorgcentrum De Venus. Nadat de overvaller de vrouw beroofde van de ketting om haar hals ging hij er lopend vandoor. Mogelijk is hij daarna op een fiets weggereden. De politie zette na de woningoverval het gebied rondom het woonzorgcentrum af, waaronder een bosperceel van natuurgebied het Engelse Werk. Met onder andere speurhonden werd gezocht naar sporen van de overvaller.

De recherche zocht ook in de bosjes langs de Spoolderbergweg. In de bosjes werden meerdere spullen gevonden. Deze spullen zijn meegenomen voor nader onderzoek.

Signalement

De politie heeft een signalement vrijgegeven van de overvaller en is op zoek getuigen. De overvaller is ongeveer 1.70 meter. Hij droeg een  donkere broek met een lichtgrijze hoody. De overvaller had een normaal tot slank postuur en is tussen de 20 en 30 jaar oud.

Volledig scherm
De politie doorzocht de bosjes bij De Venus met onder andere een speurhond. © Stefan Verkerk / News United
Volledig scherm
Het veld voor verzorgingscentrum De Venus is afgezet. Ook het bos achter het verzorgingscentrum is deels afgezet. © Stefan Verkerk / News United
  1. Zwolse maaltijdbezorgsite loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt
    PREMIUM

    Zwolse maaltijdbe­zorg­site loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt

    Zwollenaren kunnen sinds een paar maanden eten bestellen via een lokaal initiatief. Vanuit de stad wil Zwolle-eet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Maar niet voor het concept in Zwolle helemaal perfect is. ,,Dat gaat de goede kant op’’, zeggen de uitbaters van de site. Binnenkort moet het concept met een marketingcampagne breder onder de aandacht worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle