Volledig scherm
De Zwolse stadsdichter Jeroen Kraakman. Mogelijk verschijnen zijn werken ook op bruggen. © Frans Paalman

Bij een openstaande brug voor het rode licht? Treur niet, in Zwolle verschijnt voor je neus een gedicht

Tandenknarsend wachten voor een openstaande brug? Straks niet meer in Zwolle. De gemeente gaat bekijken of het mogelijk is gedichten aan te brengen aan de onderkant van bruggen. Tegen frustratie, voor inspiratie. 

Bruggen zijn saai van onderen. Grijs van kleur. Dus nee, wachten voor een openstaande brug is voor niemand leuk. Althans, dat concludeert een grote meerderheid van de Zwolse gemeenteraad. Daar moet wat aan gebeuren, dachten de lokale politici.

Delft en Rotterdam

In navolging van steden als Delft en Rotterdam zou Zwolle gedichten aan de onderkant van bruggen moeten plakken. Het verzacht de pijn van het wachten voor een openstaande brug en wellicht inspireert het verkeersdeelnemers zelfs. De partijen hebben afgesproken dat ze Zwollenaren meer in aanraking willen laten komen met cultuur. Dat kan zelfs via de onderkant van een brug, menen zij. 

Het college van burgemeester en wethouders moet nu onderzoeken of het mogelijk is bij één of meerdere bruggen in Zwolle een gedicht aan te brengen van een Zwolse dichter. Momenteel is Jeroen Kraakman de stadsdichter van Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Zwolle