Tien van de oorspronkelijke 39 raadsleden zijn al weg, nummer elf dient zich aan. De tussentijdse vertrekkers zijn van VVD, GroenLinks, Swollwacht, D66, PvdA en SP. Alleen bij ChristenUnie en CDA zitten alle kikkers nog in de kruiwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tien van de oorspronkelijke 39 raadsleden zijn al weg, nummer elf dient zich aan. De tussentijdse vertrekkers zijn van VVD, GroenLinks, Swollwacht, D66, PvdA en SP. Alleen bij ChristenUnie en CDA zitten alle kikkers nog in de kruiwagen. © Edo Draaijer

Bijna een derde van politiek Zwolle vertrekt voortijdig: ‘Ga niet lichtvoetig om met raadszetel’

AnalyseDe stop is uit de gootsteen van de Zwolse politiek getrokken en voorlopig duwt niemand die er weer in. Krap drie jaar na de verkiezingen is al een kwart van de oorspronkelijke gemeenteraadsleden vertrokken. Met de vrijwel zekere overstap van Thom van Campen naar de Tweede Kamer is zelfs meer dan de helft van de eerste VVD-fractie straks verdwenen. Zorgelijk? 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle