Volledig scherm
Er is blauwalg aangetroffen in de Langenkolk in Zwolle. © Waterschap Drents Overijsselse Delta

Bijzonder: blauwalg in de winter in Zwolle

Er is blauwalg aangetroffen in een kolk langs de Vecht bij Langenholte in Zwolle. Dat komt niet vaak voor in de winter, meldt Waterschap Drents Overijsselse Delta. 

Meestal ontwikkelt de alg zich bij zomerse temperaturen. Het waterschap kreeg een melding van een groene drijflaag op het water en kon geen andere conclusie trekken. 'Het waterschap raadt aan contact met het water te vermijden', meldt Warry Meuleman in een persbericht.

Klachten

Wie in contact komt met blauwalg kan irritaties krijgen aan de ogen of huid. Ook hoofdpijn en maag- en darmklachten komen voor.

  1. Therapeutisch konijntjes knuffelen in gevaar door kapotte bus stichting
    Video

    Therapeutisch konijntjes knuffelen in gevaar door kapotte bus stichting

    De vrijwilligers van stichting de Knuffelkonijntjes in Zwolle zitten met de handen in het haar. De bus waarmee ze de konijnen vervoeren naar verpleeghuizen en naar terminaal zieke kinderen is kapot en niet meer te repareren. Een ramp, zeggen initiatiefnemer René te Wierik en vrijwilligster Josanne Donker. ,,Want het geld om een nieuwe te kopen is er niet. We hopen op donaties, anders is het einde oefening voor de stichting'', zegt Te Wierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle