Volledig scherm
Schrijfster Suzanna Jansen leest voor uit haar boek ‘Het pauperparadijs’. Archieffoto © Chris van Cromvoirt

Boekenliefhebbers kunnen ook in Zwolle schrijvers ontmoeten op Independent Bookstoreday

Bijna 200 boekhandels, verspreid over het hele land, doen morgen mee aan de Independent Bookstore Day. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, optredens van schrijvers en dichters en aanverwante activiteiten. Ook Waanders in de Broeren en Boekhandel Westerhof in Zwolle hebben een speciaal programma.

Waanders

Bij Waanders in de Broeren zijn morgen Barbara van Beukering, Jacques Wallage, Corine Hartman, Jos Palm en debutant Peter Brouwer. De Zwolse kunstenaar, schrijver en Zwolse Stadsprofeet Henk Heideveld is de hele dag in de winkel aanwezig. 

Westerhof

Bij Boekhandel Westerhof aan de Diezerstraat 118 in Zwolle treedt een aantal bekende schrijvers op. Ineke Noordhoff vertelt over haar boek Schaduwkust, over de geschiedenis van de Groningse Westpolder. Suzanna Jansen, bekend van het Pauperparadijs, licht haar nieuwe boek Ondanks de Zwaartekracht toe. 

Voetbalhooligans

Voor de voetballiefhebber kan het optreden van Friso Schotanus interessant zijn. Hij schreef onder meer Desespereert Nimmer, over de geschiedenis van PEC Zwolle en, meer recent, Toen was geweld heel gewoon, dat verhaalt over het voetbalhooliganisme.

De schrijfster Marieke Nijkamp werd bekend met haar debuut 54 Minuten. Ook haar nieuwe boek Voor ik je loslaat kreeg de nodige aandacht. Ze vertelt over beide boeken en signeert ook. Tenslotte bespreken Gert Jan de Vries en Gerko Warner hun interessante reeks Joodse Huizen.

Young Adult

In de winkel van Westerhof in Stadshagen zijn drie Young Adultschrijfsters present, te weten Miranda Peters, Marijke Vos en Mara Li. Zij treden op vanaf half een ’s middags.

Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat bij Westerhof om bijna 70 exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder anderen van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Dan Brown en Paolo Cognetti.

In samenwerking met indebuurt Zwolle