Volledig scherm
Boekwinkel Waanders in de Broeren in Zwolle. © Frans Paalman Zwolle

Boekwinkel Waanders in de Broeren in Zwolle heeft nieuwe eigenaar

Boekhandel Van der Velde is de nieuwe eigenaar van boekwinkel 'Waanders In de Broeren', die is gevestigd in de Broerenkerk in Zwolle. Directeur Wim Waanders (74) trekt zich terug en draagt geen zorg meer voor de dagelijkse leiding van zijn bijzondere boekenzaak.

,,Met de overname is de continuïteit van Waanders gewaarborgd", aldus Van der Velde. ,,Beide ondernemingen hebben vergelijkbare ideeën over de toekomst waarin beleving rondom het boek centraal staat en waarbij altijd naar nieuwe kansen wordt gezocht." Van der Velde is dus niet van plan het roer om te gooien. 

De overname heeft betrekking op alle activiteiten van Waanders in de Broeren. De Broerenkerk blijft eigendom van de familie Waanders. Alle banen blijven behouden. 

 1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
  PREMIUM
  video

  Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

  Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”
 2. Scania presenteert de nieuwe vrachtwagens voor defensie: de Gryphustrucks
  video

  Scania presen­teert de nieuwe vrachtwa­gens voor defensie: de Gryphus­trucks

  ,,Als je kijkt naar wat we gemaakt hebben, dan zijn deze trucks het beste wat we kunnen leveren op dit moment’’, zegt een trotse minister Bijleveld (defensie). Ze krijgt vandaag in Zwolle de sleutel van de nieuwe legertrucks, de Scania Gryphus, overhandigd en geeft deze symbolisch door aan de uiteindelijke gebruiker, Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal L.J.A. Beulen. Over drie jaar moeten de 2037 trucks klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle