Bij de familie Koopman in Putten zijn op 13 januari acht schapen doodgebeten, hoogstwaarschijnlijk door een wolf. De familie besloot te stoppen met het houden van schapen. Op de foto Gerrit en Annemieke Koopman met dochter Marielle.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de familie Koopman in Putten zijn op 13 januari acht schapen doodgebeten, hoogstwaarschijnlijk door een wolf. De familie besloot te stoppen met het houden van schapen. Op de foto Gerrit en Annemieke Koopman met dochter Marielle. © Ruben Schipper Fotografie

Boer Gerrit uit Putten doet al zijn schapen weg vanwege de wolf: ‘Ik kan ze dit niet meer aandoen’

De Puttense schapenhouder Gerrit Koopman, die onlangs een aantal dieren verloor door een aanval van een wolf, gooit het bijltje erbij neer. Uit angst voor een nieuwe aanval stopt hij met het houden van schapen. ,,Ik mis ze nu al.”

 1. Handbaloverzicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkensluiter
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkenslui­ter

  Terwijl Wijhe’92 de titel pakte in de tweede divisie en Broekland het kampioensfeest in de hoofdklasse moest uitstellen, gebeurde er nog veel meer in handballend Salland. De derby tussen LHC en Zwolle werd opvallend makkelijk gewonnen door de Lemelerveldsen. Nieuw Heeten versloeg met veel moeite hekkensluiter Combinatie’64, maar is nog steeds niet zeker van klassenbehoud.
  Lemelerveld, Dalfsen

In samenwerking met indebuurt Zwolle