Het landhuis aan de uiterwaarden van de IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het landhuis aan de uiterwaarden van de IJssel. © Pedro Sluiter Foto

Bouw van omstreden IJsselpaleis in Zwolle mag doorgaan: vergunning blijft overeind

De verleende vergunning voor het IJsselpaleis van de familie Van Weeghel in Zwolle wordt niet opnieuw beoordeeld. De bouw van het landhuis aan de Zalkerveerweg mag doorgaan. Met die boodschap komt het college van burgemeester en wethouders na kritische vragen uit de gemeenteraad.

1 reactie

 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Proef ik afgunst?...hij had er zo graag zelf willen wonen....Straks een beetje mooie tuin erbij en het is gelukkig geen windmolen..
 1. Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanengevechten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’
  PREMIUM

  Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanenge­vech­ten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’

  Nooit eerder werd in Nederland iemand veroordeeld voor betrokkenheid bij hanengevechten. Zwollenaar G. te W. (45) heeft nu de twijfelachtige primeur. De rechter in Zwolle vindt bewezen dat hij zijn hanen van het Japanse vechtras ko shoma liet meedoen aan hanengevechten. Al ontkent de Zwollenaar dat in alle toonaarden: ,,Ik hou die beesten al vanaf mijn twintigste. Gewoon voor de lol.”
 2. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle