Volledig scherm
De brandweer had het vuur in de restanten snel onder controle. 'Het nablussen zal nog wel enige tijd in beslag nemen', laat de woordvoerder weten. © GinoPress

Brand in restanten van 'Vrolijkheid' in Zwolle snel geblust

Brand in de voormalige horecagelegenheid 'De Vrolijkheid' aan de Oude Meppelerweg zorgde vanavond voor een flinke rookontwikkeling in Zwolle. 

,,We adviseren iedereen in de omgeving om deuren en ramen gesloten te houden", zegt woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland kort na de eerste melding van de brand kwam om half tien.  Om kwart over tien liet de Veiligheidsregio een NL-alert uitgaan waarin inwoners van Zwolle gewaarschuwd werden voor de rook. Om 22.36 u kwam er een nieuw bericht van NL-alert, dat die waarschuwing was opgeheven.

Opnieuw brand

Volgens Wittenberg is er geen gevaar geweest voor naastliggende panden. Bij de bestrijding van de brand is de hulp van het korps van Hattem ingeroepen. Eerder dit jaar ontstond er ook een brand in het voormalige café, dat vooral bekendheid genoot als supportershonk voor PEC Zwolle en als locatie voor het afrijden voor het rijbewijs.

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle