Volledig scherm
De brandweer had het vuur in de restanten snel onder controle. 'Het nablussen zal nog wel enige tijd in beslag nemen', laat de woordvoerder weten. © GinoPress

Brand in restanten van 'Vrolijkheid' in Zwolle snel geblust

Brand in de voormalige horecagelegenheid 'De Vrolijkheid' aan de Oude Meppelerweg zorgde vanavond voor een flinke rookontwikkeling in Zwolle. 

,,We adviseren iedereen in de omgeving om deuren en ramen gesloten te houden", zegt woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland kort na de eerste melding van de brand kwam om half tien.  Om kwart over tien liet de Veiligheidsregio een NL-alert uitgaan waarin inwoners van Zwolle gewaarschuwd werden voor de rook. Om 22.36 u kwam er een nieuw bericht van NL-alert, dat die waarschuwing was opgeheven.

Opnieuw brand

Volgens Wittenberg is er geen gevaar geweest voor naastliggende panden. Bij de bestrijding van de brand is de hulp van het korps van Hattem ingeroepen. Eerder dit jaar ontstond er ook een brand in het voormalige café, dat vooral bekendheid genoot als supportershonk voor PEC Zwolle en als locatie voor het afrijden voor het rijbewijs.

  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle