Brand in studentenpand Zwolle: woningen ontruimd, één persoon naar ziekenhuis

videoIn het centrum van Zwolle zijn vannacht meerdere woningen ontruimd vanwege brand. Het vuur ontstond in een studentenpand aan de Van Karnebeekstraat in de wijk Assendorp. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer werd rond 01.00 uur opgeroepen. In eerste instantie leek er sprake van brand bij Kinderopvang Nynke, maar ter plaatse bleek het te gaan om een naastgelegen pand.

Woningen ontruimd

De toegesnelde hulpdiensten wisten het vuur snel onder controle te krijgen. Ondertussen werden meerdere omliggende woningen ontruimd. 

Meerdere mensen zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Uiteindelijk werd één persoon overgebracht naar het Isala Ziekenhuis vanwege de hoeveelheid rook die was ingeademd.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

Volledig scherm
Een brandweerman op de eerste verdieping van het pand aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle. © De Vries Media

Onveilige woningen

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt in een studentenpand in Zwolle. Afgelopen zomer bleek uit een enquête van Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) zelfs dat de meeste studenten nog nooit hadden gehoord van brandvoorschriften. De PvdA, SP en D66 vonden het tijd worden voor maatregelen. SOOZ krijgt zeker vier keer per week een mail met klachten over kamerverhuur in de stad. Dat gaat onder meer over slecht onderhoud en onveilige situaties.

In samenwerking met indebuurt Zwolle