Volledig scherm
Een brand aan de Regelandisstraat in Zwolle was zondagmiddag snel geblust. © Ewoud ten Kleij

Brandje in leegstaande flat Zwolle

De brandweer heeft in Zwolle zondagmiddag een klein brandje in Dieze-Oost snel geblust. De brand woedde in een leegstaande flat aan de Regelandisstraat. De politie vermoedt baldadigheid.

De hulpdiensten rukten uit nadat eerst een melding kwam over glasgerinkel en ter plekke een brandlucht hing. In de berging onder de flat op de hoek van de Geert Grootestraat bleek een stoel in brand te staan. De brand was snel geblust en brandweerlieden hebben ramen in de leegstaande appartementen geopend om de boel te ventileren.

Volgens een politieagent ter plaatse gaat men uit van baldadigheid. De flat staat op het punt om te worden gesloopt en plaats te maken voor woningen.

  1. Zwols horecaduo teleurgesteld in vliegactie huisbrouwer Kornuit
    PREMIUM

    Zwols horecaduo teleurge­steld in vliegactie huisbrou­wer Kornuit

    Twee horeca-ondernemers in Zwolle zijn teleurgesteld in hun bierleverancier Kornuit. Het merk geeft gratis vliegtickets weg. Terwijl Henk Schippers en Arno de Boer van De Horeca Mannen juist voor Kornuit kozen omdat duurzaamheid zo hoog in het vaandel staat. En dan spelen de emoties rond Lelystad Airport ook nog een rol. ,,Een kras op onze jarenlange relatie." De ticketactie doet landelijk veel stof opwaaien.

In samenwerking met indebuurt Zwolle