Brandon (10) wil Brandy zijn en nu kan ze eindelijk in meisjeskleren naar school

gulle geversGeboren als jongen ging de Zwolse Brandon (10) jarenlang ook in jongenskleren naar school. Maar ze voelt zich een meisje, en durft dat sinds kort ook overal te zeggen. Alleen: waar haal je plots een stapel meisjeskleren vandaan? Door een oproep op sociale media is ze - Brandy - bedolven onder de topjes, rokjes, broeken, shirts en jassen. ,,Ik wil geen dubbelleven leiden.”

Het lijkt een soort Sinterklaas. Vorige week verschenen al twee meiden aan de deur met een volle tas met kleren, make-up en geld om te shoppen. Deze ochtend zijn ze er weer, met een nieuwe lading, nog eens 6,5 kilo aan meisjeskleding. Een voor een haalt Brandy shirtjes, topjes, broeken, een badpak en een jas tevoorschijn. Een dikke trui drukt ze direct tegen haar wang. ,,Lekker warm!”

  1. Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevestiging dat we op de goede weg zijn’
    PREMIUM

    Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevesti­ging dat we op de goede weg zijn’

    Van 14 oktober tot en met 25 november kon er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. Onder meer restaurants, cafetaria en broodjeszaken maakten kans op een felbegeerde Awards in hun provincie en in aantal categorieën zelfs per gemeente. Maandag 20 januari werden de prijzen uitgereikt op het Award Festival in Alkmaar. Zwolle Unlimited werd beloond met een Gold Award in de categorie Event Horeca.

In samenwerking met indebuurt Zwolle