Volledig scherm
Burgemeester Henk Jan Meijer. © Frans Paalman

Burgemeester Zwolle verkozen tot prominent van d' Oelewappers

ZWOLLE - Burgemeester Meijer is verkozen tot prominent van de Carnavalsvereniging d’ Oelewappers. Met trots presenteerde de voorzitter van de vereniging de gekozen prominent van 2017.

De keuze voor de burgemeester kwam volgens de voorzitter vanwege de vele verdiensten van Meijer om de Hanzestad op de kaart te zetten. „Al zestien jaar lang. De laatste heldendaad die die wat mij betreft heeft verricht, is dat hij Koningsdag 2016 naar Zwolle heeft gehaald.” De burgervader ontving hiervoor een onderscheiding uit handen van Prinses Bobine 1e. „Ik krijg de onderscheiding vooral voor iets wat we met zijn allen hebben gedaan. Met elkaar hebben we Zwolle op de kaart gezet. Alaaf”, aldus de burgemeester na de ontvangst.
Elk jaar kiest de carnavalsvereniging prominenten die door hun werk of op een andere manier belangrijk voor de stad Zwolle zijn geweest. Vorig jaar werden Jonnie en Therèse de Boer nog verkozen tot prominenten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle