Volledig scherm
De nieuwe bussen die vanaf 2020 gaan verschijnen op de wegen in Flevoland, Gelderland en Overijssel. © Provincie Overijssel

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen make-over onder de naam RRReis

Het openbaar vervoer in heel Oost-Nederland krijgt vanaf december 2020 in fases een andere huisstijl. Onder de vlag van het merk ‘RRReis’ gaan er in zowel Overijssel, Gelderland als Flevoland paars-blauw-groene bussen en regionale treinen rondrijden. 

Het nieuwe huismerk komt voort uit een samenwerking tussen de drie provincies, die ook eigenaar zijn van de naam. Momenteel zijn er zeven verschillende gebieden voor openbaar vervoer in Oost-Nederland. Dat worden er drie. De schrijfwijze van het nieuwe merk ‘RRReis’ staat symbool voor die samenwerking. 

“Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ presenteren wij het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer”, aldus gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel. “Reizigers bereiken zorgeloos hun bestemming zonder te hoeven nadenken over provinciegrenzen en verschillende regionale vervoerders.”

Eerst in andere gebieden

De nieuwe huisstijl is voorafgaand aan de definitieve keuze getoetst onder inwoners van de drie provincies, waarbij de paars-blauw-groene variant als favoriet is aangemerkt. De nieuwe bussen gaan als eerst rijden in het gebied IJssel-Vecht, vanaf december 2020. Eind dit jaar wordt bekend welke vervoerder daar de komende tien jaar gaat rijden. Twee jaar later wordt RRReis uitgerold in Gelderland, in het gebied Rijn-Waal. 

Twente valt onder het gebied Berkel-Dinkel, waar het nieuwe merk vanaf december 2023 op de wegen te zien is. Tot die tijd verzorgd Keolis het streekvervoer in deze regio, onder de merknaam ‘Twents’. Vanaf december 2021 krijgen ook regionale treinen geleidelijk de nieuwe uitstraling van RRReis.

Volledig scherm
De nieuwe bussen die vanaf 2020 gaan verschijnen op de wegen in Flevoland, Gelderland en Overijssel. © Provincie Overijssel
 1. Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgesloten als dader
  Video

  Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgeslo­ten als dader

  Het onderzoek naar de dader van de granaataanslag in Zwolle-Zuid twee maanden geleden lijkt terug bij af. De politie laat weten dat de persoon die na tips werd genoemd als mogelijke dader, inmiddels ‘uitgebreid is onderzocht’ en wordt ‘uitgesloten als dader van die feiten'. De politie komt daarom opnieuw met de eerder gestelde vragen in het onderzoek, ‘omdat we helaas daarop nog geen antwoorden hebben'.
 2. Uitvaartplanning voor altijd veilig, ook als app Stervensdruk uit Zwolle ermee stopt
  PREMIUM

  Uitvaart­plan­ning voor altijd veilig, ook als app Stervens­druk uit Zwolle ermee stopt

  De makers van uitvaartapp Stervensdruk richten een stichting op om de vastgelegde uitvaartwensen veilig te stellen. De Zwolse app kan sinds begin dit jaar worden gebruikt om de begrafenis of crematie tot in de puntjes voor te bereiden voor de nabestaanden. Mocht er iets misgaan met de applicatie, dan houdt de stichting de data beschikbaar. Die wordt overigens geanonimiseerd ook verkocht aan derden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle