Volledig scherm
De Bomhofsplas nabij de Zwolse buurtschap Haerst. © Wilbert Bijzitter

Buurt Bomhofsplas doet appèl op gemeenteraad: eerst onderzoek

Het actiecomité SlibVrij Zwolle doet een dringend beroep op de Zwolse gemeenteraad om het besluit over de aanleg van een zonnepark in de Bomhofsplas uit te stellen.

Maandag spreekt de gemeenteraad over het plan voor een drijvend zonnepark in de zandwinningsplas nabij de buurtschap Haerst. Dit is onderdeel van een groter plan waarbij de plas ook ondieper gemaakt wordt. Hiervoor moet grond gestort worden. Buurtbewoners zijn niet gerust op de kwaliteit van het de te storten grond, hoewel het bedrijf dat dit wil doen verzekert dat het om schone grond gaat. De actiegroep vraagt daarom om een milieu-effectrapportage.

In een uitgebreide brief aan alle raadsleden wil het actiecomité duidelijk maken wat de zorgen zijn. ,,We doen een beroep op het gezonde verstand van de gemeenteraad.''

  1. Burgemeester Zwolle kon niet anders: ‘Intocht is geen risicowedstrijd’
    PREMIUM

    Burgemees­ter Zwolle kon niet anders: ‘Intocht is geen risicowed­strijd’

    Gewonden of kritiek achteraf. Dat was het dilemma waar burgemeester Henk Jan Meijer zaterdag in Zwolle voor stond. Op het laatste moment verbood hij een demonstratie tegen Zwarte Piet. Door de dreiging van een grote groep hooligans kon hij de veiligheid niet meer garanderen. ,,Uiteindelijk wint de politie een confrontatie wel. Maar dan vallen er gewonden. Dan voer ik nu liever een gesprek over een demonstratieverbod.” Meijer wil het gesprek aan gaan over de verschijningsvorm van Zwarte Piet.

In samenwerking met indebuurt Zwolle