Carnavalsoptocht in Sassendonk, 2019. Toen in begin maart, maar de optie om carnaval in de zomer te vieren komt in Zwolle nadrukkelijk in beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Carnavalsoptocht in Sassendonk, 2019. Toen in begin maart, maar de optie om carnaval in de zomer te vieren komt in Zwolle nadrukkelijk in beeld. © Frans Paalman

Carnavalsverenigingen in Zwolle denken na over verplaatsing naar zomer: ‘Zoeken naar wat wel kan’

Carnaval vieren in de zomer. In Zwolle denken de verenigingen nadrukkelijk na over die optie, nu de kans op reguliere doorgang minimaal lijkt te zijn door virusvariant omikron. ,,Nee, ik denk niet dat er eind februari iets gebeurt.’’

2 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Het is toch maar allemaal zuipen daar met carnaval!!
 • Dolly J. de Groot

  1 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Natuurlijk is verplaatsen van carnaval optochten naar de zomer harstikke goed te doen. Kijk maar Rotterdam die al jarenlang zomer carnaval organiseerden. En voor de deelneemsters vaak in badpakken en zelfs ook in bikini's gekleed zijn op de mooiste en mooie praaiwagens swingende dansen het in de warme zomer veel comfortabel is dan in de gure winterse vrieskou. Niemand blauwbekende van de kourilingen maar enkel vrolijk juichende lachende feestvieren.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  10

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.