Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Het Atelier in Assendorp. © Frans Paalman

Catent legt bom onder scholenplan Assendorp in Zwolle

Het overleg over een gezamenlijk gebouw voor de twee basisscholen Het Atelier en Het Mozaïek in de Zwolse wijk Assendorp is geklapt. Scholenstichting Catent heeft zich teruggetrokken en gaat solo verder.

Cécile Servaes, voorzitter van het College van Bestuur, heeft ouders en verzorgers van katholieke basisschool Het Atelier deze week per brief laten weten dat Catent een afzonderlijk traject opstart. Ze kan zich niet meer vinden in de koers die wordt gevaren om met de gemeente Zwolle en schoolbestuur Vivente (christelijke basisschool Het Mozaïek) tot een gezamenlijk huisvestingsplan te komen. Daarbij wordt expliciet verwezen naar een ‘onverwachts ter tafel gekomen notitie van een beleidsmedewerker van de gemeente Zwolle betreffende de nieuw opgestarte analyse’. Servaes schrijft dat de stichting het niet eens is met de inhoud en het proces rond de nieuwe analyse die gedaan wordt om te komen tot één nieuw onderwijsgebouw.

  1. Zwolse maaltijdbezorgsite loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt
    PREMIUM

    Zwolse maaltijdbe­zorg­site loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt

    Zwollenaren kunnen sinds een paar maanden eten bestellen via een lokaal initiatief. Vanuit de stad wil Zwolle-eet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Maar niet voor het concept in Zwolle helemaal perfect is. ,,Dat gaat de goede kant op’’, zeggen de uitbaters van de site. Binnenkort moet het concept met een marketingcampagne breder onder de aandacht worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle