Chauffeurs in gesprek met Zwolse rolstoelers na klachten

Ze rijden dikwijls te hard en zijn vaak onvriendelijk. Zwolse gehandicapten hebben wel wat aan te merken op het gedrag van buschauffeurs. Na een reeks klachten gaan de partijen nu met elkaar om tafel. Ook om elkaar beter te leren kennen.

Zwolse rolstoelers uitten afgelopen december,  in een verhaal in de Stentor, felle kritiek op buschauffeurs. Voor vervoerder Keolis (Syntus) kwam dat commentaar als een donderslag bij heldere hemel. Chauffeurs die veel te hard door de bocht rijden? Die met tegenzin een rij-plank neerleggen voor een gehandicapte? Die bot en chagrijnig reageren op een hulpverzoek? De busmaatschappij herkent zich helemaal niet in die klachten. Ook nu niet, vijf maanden later, vertelt woordvoerster Lotte Hendriksen. 

 1. Brand in leegstaande tassenwinkel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwikkeling

  Brand in leegstaan­de tassenwin­kel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwik­ke­ling

  Brand in een vestiging van Van Beek Lederwaren aan de Kleine A in Zwolle heeft aan het eind van de middag voor een flinke rookontwikkeling gezorgd. ,,De eigenaar van het bedrijf kon het vuur zelf blussen, maar de brandweer is nog lange tijd bezig geweest met het ventileren van de ruimte. Ook bij de appartementen boven het bedrijf was sprake van rook en moest er geventileerd worden”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.
 2. Gevangenissen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.
  PREMIUM

  Gevangenis­sen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.

  In gevangenissen in onder meer Zwolle, Zutphen en Lelystad zijn de verlofregels flink aangescherpt. Gedetineerden die zijn veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedendelicten komen minder snel in aanmerking voor verlof, moeten terug naar een strenger gevangenisregime of verblijven daar langer. De aanscherping is het gevolg van de fouten die zijn gemaakt in de zaak rond Michael P. uit Zeewolde.

In samenwerking met indebuurt Zwolle