Volledig scherm
Bewoner Lourens Dinkelberg maakte schoon na brandstichting in zijn woning. Zijn hondje (inzet) overleefde het drama niet. © Pedro Sluiter / Inzet: eigen foto

Chihuahua Kaylie overleden door verwondingen na aanslag met molotovcocktail in Zwolle

videoChihuahua Kaylie, het hondje dat zwaargewond raakte bij de brand die werd gesticht in een woning in Zwolle, is na ruim twee weken overleden aan haar verwondingen. Bewoner Lourens Dinkelberg hoopt dat zijn emotionele Facebookbericht over de dood van zijn lievelingshondje er voor zorgt dat de daders snel worden opgepakt. 

Bij de woning van Dinkelberg werd vrijdag 29 maart laat op de avond, vermoedelijk met een molotovcocktail, brand gesticht. Dinkelberg was zelf niet thuis, maar zijn twee chihuahua’s wel. Een van de hondjes raakte zwaargewond bij de brand en is nu overleden. 

Quote

Ik ben helemaal van de kaart hiervan. Het was mijn lievelings­hond­je, mijn toppertje

Lourens Dinkelberg
Volledig scherm
Chihuahua Kaylie. © Lourens Dinkelberg

,,Ik ben helemaal van de kaart hiervan. Het was mijn lievelingshondje, mijn toppertje. Ik heb het onder de grond moeten stoppen, dat doet mij zo’n pijn, dat wil je niet weten’’, zegt de aangeslagen Dinkelberg tegen deze krant.

Dinkelberg plaatste eerder vandaag een bericht op Facebook met schokkende foto’s en een video waarin zijn hondje duidelijk zwaargewond en hevig pijn lijdend op de grond ligt. Hij wil met het bericht aandacht vragen voor de brandstichting. ,,Laat mensen maar zien hoe dit diertje lijdt. Ik hoop dat mijn bericht leidt tot een gouden tip voor de politie. Degene die dit gedaan heeft, moet zo snel mogelijk worden gepakt.’’

Volgens Dinkelberg gaat het gelukkig wel goed met zijn andere hondje. ,,Ze had wat verschroeide haren, maar ze had geen verwondingen. Ze speelt alweer met andere honden.’’

Verdachte aangehouden

Een 26-jarige Zwollenaar is aangehouden voor betrokkenheid bij de woningbrand. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet langer in voorlopige hechtenis blijven. De Zwollenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele brandstichting. Met molotovcocktails vond een dag na de brand bij Lourens Dinkelberg ook een soortgelijke aanslag plaats op het huis van zijn vader. Buurtbewoners wisten te voorkomen dat de brandbom de woning van de 83-jarige man in werd gegooid. Toen zij de mogelijke dader achtervolgden, gooide die een molotovcocktail in hun richting.

Dinkelberg noemt de brandstichting een gerichte aanslag op zijn leven. Een conflict in de relationele sfeer zou de aanleiding vormen. 

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle