Meriam en Pascal Leferink in hun sinds mei gesloten coffeeshop The New Balance.
Volledig scherm
PREMIUM
Meriam en Pascal Leferink in hun sinds mei gesloten coffeeshop The New Balance. © Frans Paalman

Coffeeshopmoeder en zoon uit Zwolle boos over beleid: hoe terecht is dat eigenlijk?

Coffeeshophouders Meriam en Pascal Leferink uit Zwolle besloten na dertig jaar te stoppen met The New Balance, nadat ze hun voorraadpand op last van de burgemeester moesten sluiten. Hoe kan het dat de gemeente coffeeshops tolereert, terwijl je de softdrugs nergens mag opslaan? 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Zwolle