Volledig scherm
De politie houdt een man aan op de IJsselcentralweg in Zwolle. © News United / Stefan Verkerk

Commotie door politie-actie in Zwolle Zuid: helikopter in de lucht en arrestatie langs het spoor

Commotie vanmiddag in Zwolle Zuid. Meerdere politieauto’s reden door de straten en er cirkelde een kwartier lang een politiehelikopter boven de wijk. Bij het treinspoor werd vervolgens een man opgepakt.

Veel duidelijkheid is er nog niet over de grote politie-actie, waarbij uiteindelijk een man in zwarte kleding langs het spoor in de boeien werd geslagen. Dat gebeurde rond 16.45 uur op zo'n 70 meter meter van de spoorovergang op de IJsselcentraleweg. Op die overgang werd de verdachte uiteindelijk in een politieauto gezet.

Waar de man precies van wordt verdacht, is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de politie wil daar nog niet op reageren.

Helikopter

Met name de helikopter zorgde voor veel onrust onder wijkbewoners. Op social media werd veelvuldig de vraag gesteld waarvoor de heli in de lucht was. Via het twitteraccount ‘Politiehelikopter’ liet de politie weten dat ze ‘ter ondersteuning van de regio’ vlogen. In diezelfde tweet valt te lezen dat er meerdere aanhoudingen zijn verricht: ‘de daders zijn inmiddels gevonden’. 

  1. Gemist? Driesterrenrestaurant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemeester Noordoostpolder stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensgevaarlijk

    Gemist? Driester­ren­res­tau­rant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemees­ter Noordoost­pol­der stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensge­vaar­lijk

    Meerdere mensen in de regio kondigden deze week aan te stoppen met hun werk. De kersverse burgemeester van de gemeente Noordoostpolder stopt per direct, liet hij maandag in een filmpje weten. Waarom? Dat blijft de hele week onduidelijk. Ook chefkoks Jacob Jan Boerma en Kim Veldman gaan iets anders doen, ze trekken de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. En ‘afvalman’ Richard krijgt massaal bijval nadat hij weigerde een boete te betalen voor het illegaal weggooien van afval in bak in Epe.

In samenwerking met indebuurt Zwolle