Volledig scherm
© Thinkstock

Computerstoring zit gemeente Zwolle dwars

ZWOLLE - De gemeente Zwolle zucht al maanden onder ict-problemen die het dagelijks werk in het stadskantoor belemmeren. Ambtenaren kunnen regelmatig niet bij documenten of hun email, waardoor werk blijft liggen.

Bij de publieksbalies blijft de overlast beperkt tot zo nu en dan wat langere wachttijden. "We doen er alles aan om te voorkomen dat onze externe dienstverlening eronder lijdt", zegt wethouder Jan Brink. "Samen met de leveranciers werken we met man en macht aan het oplossen van de instabiliteit."

De gemeente Kampen kampt met dezelfde problemen. Kampen en Zwolle delen sinds dit voorjaar samen met de provincie Overijssel een gezamenlijke ict-omgeving. De problemen doen zich voor sinds de invoering ervan. De provincie heeft minder last van de storingen omdat die nog deels terug kan vallen op een vorige versie van het systeem. Volgens de gemeente doen de leveranciers er alles aan om de problemen te verhelpen; de verwachting is nu dat de grootste ellende in januari voorbij is.

  1. License to Skill: Zwolle wil kietelen in de jacht op ambtenaren
    PREMIUM

    License to Skill: Zwolle wil kietelen in de jacht op ambtenaren

    ‘Net als James Bond denken en doen wij op het scherpst van de snede en handelen we razendsnel als het nodig is.’ Een prikkelende tekst uit de campagne waarmee de gemeente Zwolle nieuwe medewerkers zoekt. Die krijgen dan de ‘license to skill’ en kunnen bijvoorbeeld aan de slag als ‘parkeergoeroe’. ,,Tegenwoordig ben je als organisatie steeds meer zelf de sollicitant. Dan moet je jezelf onderscheiden om de beste mensen te trekken’’, zegt gemeentesecretaris Ingrid Geveke.

In samenwerking met indebuurt Zwolle