Chef-kok Josua Oechies was er vanaf de oprichting van Vidiveni bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Josua Oechies was er vanaf de oprichting van Vidiveni bij. © Frans Paalman

Corona is doodsteek voor dit restaurant in Zwolle: ‘We sluiten met pijn in het hart’

Restaurant Vidiveni in Zwolle gaat zijn laatste week in. Het etablissement aan de Jufferenwal, een initiatief van RIBW Overijssel (begeleid wonen), sluit na negen jaar de deuren. Het restaurant fungeerde als leerwerkbedrijf voor cliënten van RIBW, een bijzondere combinatie van haute cuisine en een beschermde werkomgeving. Corona bleek de doodsteek. ,,We sluiten dit met pijn in het hart.” 

0 reacties

 1. Belegger doet zich voor als ‘koppel’ en probeert woningen in Zwolle te kopen: ‘Bij ons is dit verboden’
  PREMIUM

  Belegger doet zich voor als ‘koppel’ en probeert woningen in Zwolle te kopen: ‘Bij ons is dit verboden’

  ‘Wij zijn Galvano en Kimberly en wij zijn op zoek naar een vergelijkbare woning als die van u.’ In verschillende buurten in Zwolle kregen bewoners een briefje in de bus met deze inleiding. Het blijkt om vastgoedhandelaren te gaan die hun winst proberen op te krikken. ,,Bij ons is dit ten strengste verboden’’, zegt regiovoorzitter Jeroen Hofstede van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
 2. Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achterkleinkinderen in Australië
  PREMIUM

  Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achter­klein­kin­de­ren in Australië

  De 84-jarige Zwollenaar barstte in tranen uit toen hij vertelde dat een reis met zijn vrouw naar de achterkleinkinderen in Australië niet meer door kon gaan. Eerder dit jaar was al hun spaargeld weg na fraude door een oplichter die zich uitgaf voor medewerker van de bank. De 13.000 euro kwamen na een coulanceregeling wel weer terug, maar inmiddels is zijn vrouw te ziek om nog af te reizen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle