Corruptie en armoe weerhouden Kanne Bloem (75) uit Zwolle niet van fietsavontuur

videoHij doet het al bijna twintig jaar, maar deze trektocht wordt de laatste zegt hij. De gepensioneerde politieman Kanne Bloem uit Zwolle gaat ruim 2500 kilometer door Oost-Europa fietsen. 

Na 18 augustus krijgt de 75-jarige Bloem een oproepje van een bevriende vrachtwagen chauffeur. Hij zal hem naar de omgeving van de Roemeense hoofdstad Boekarest brengen. Daar begint zijn fietstocht. Trekkend door landen als Moldavië en Kosovo is hij in zijn element. Hij groeide zelf op in betrekkelijke armoede in Friesland en denkt dat dit er mee te maken heeft dat hij zich thuis voelt in erbarmelijke omstandigheden. ,,Ik wil moeten knokken om eten, drinken en een slaapplekje te krijgen."

  1. Zwols horecaduo teleurgesteld in vliegactie huisbrouwer Kornuit
    PREMIUM

    Zwols horecaduo teleurge­steld in vliegactie huisbrou­wer Kornuit

    Twee horeca-ondernemers in Zwolle zijn teleurgesteld in hun bierleverancier Kornuit. Het merk geeft gratis vliegtickets weg. Terwijl Henk Schippers en Arno de Boer van De Horeca Mannen juist voor Kornuit kozen omdat duurzaamheid zo hoog in het vaandel staat. En dan spelen de emoties rond Lelystad Airport ook nog een rol. ,,Een kras op onze jarenlange relatie." De ticketactie doet landelijk veel stof opwaaien.

In samenwerking met indebuurt Zwolle