Bij de gemeente Zwolle moet - in overleg met de veiligheidsdiensten - een makkelijk vindbaar meldpunt komen om mogelijke misstanden aan te kaarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de gemeente Zwolle moet - in overleg met de veiligheidsdiensten - een makkelijk vindbaar meldpunt komen om mogelijke misstanden aan te kaarten. © ANP XTRA

Criminelen in de straat? Verklik ze bij de gemeente Zwolle via tiplijn

PollVermoedens van wapen- en drugshandel bij de buren? Is een ondernemer ineens ook ’s nachts actief in zijn pand? Zijn er andere opvallende ontwikkelingen in de straat? De gemeente Zwolle komt met een eigen kliklijn voor dit soort zaken.

Een raadsmeerderheid onder aanvoering van coalitieleider Gerdien Rots (ChristenUnie) wil dat er een gemeentelijk meldpunt komt voor inwoners die opmerkelijke zaken aantreffen in hun omgeving.

  1. Even niet ‘samen de schouders eronder’, maar toch: de bouw gaat in Zwolle tijdens de coronacrisis door
    PREMIUM

    Even niet ‘samen de schouders eronder’, maar toch: de bouw gaat in Zwolle tijdens de coronacri­sis door

    Terwijl veel sectoren deze dagen stilstaan, is daar in de bouwwereld niks van te merken. In Stadshagen schieten de woningen uit de grond en rond de binnenstad draaien de betonmixers overuren. Zolang de materialen uit het buitenland geleverd kunnen blijven worden, is er geen man overboord. ,,We houden ons aan alle richtlijnen’’, zegt Jan Slagman, die in de binnenstad aan het werk is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle