Volledig scherm
Wil jij een mantelzorger in het zonnetje zetten? Laat het ons weten! © Mezzo

Dag van de Mantelzorger: wie zet jij in het zonnetje?

Morgen, 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast en in het zonnetje zet. En daar doen wij graag aan mee.

Bijna iedereen kent wel iemand die - ondanks zijn of haar eigen drukke schema - altijd klaar staat voor een familielid, vriend of buurman die chronisch ziek, gehandicapt of op een andere manier hulpbehoevend is. Die onbetaald en bijna als vanzelfsprekend hulp biedt aan zijn of haar naasten.

Juist die mensen verdienen op de Dag van de Mantelzorger een speciaal podium. Daarom roept de Stentor op: ken jij een mantelzorger in jouw omgeving die het absoluut verdient om in het zonnetje gezet te worden? Laat het ons weten!

Deel in maximaal vijf zinnen (en eventueel een foto) wie jij graag wil bedanken en waarom. Dat kan via een reactie op onze Facebookpagina of door een mail te sturen.

Update: Bedankt voor de vele inzendingen! Wij hebben een selectie gemaakt uit de tientallen reacties die wij ontvingen. Fijn weekend!

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle