Oud-bezetter Harry Meulman en voorzitter Rinette van der Vliet bij het Openluchtbad Zwolle. Rechts: beeld van de protesten 30 jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-bezetter Harry Meulman en voorzitter Rinette van der Vliet bij het Openluchtbad Zwolle. Rechts: beeld van de protesten 30 jaar geleden. © Frans Paalman

Dankzij krakers kan jij nu zwemmen in Openluchtbad Zwolle

Het had weinig gescheeld of het Openluchtbad Zwolle was met de grond gelijk gemaakt. Door het bad te bezetten, werd het gered van de sloopkogel. Het plan dat destijds werd bedacht bleek een schot in de roos. 

1 reactie

 • J Evertsen

  2 jaar geleden
  Nu nog het bad vrijgegeven voor iedereen, zonder beperking. De gemeente moet alle kosten zelf gaan betalen zoals men doet bij alles wat van de gemeente is, dan maar een paar drempels minder.
 1. Handbaloverzicht: Wijhe’92 klaar voor titel, belangrijke zege voor Nieuw Heeten, Dalfsen verlaat Drenthe bont en blauw
  PREMIUM
  Handbal

  Handbal­over­zicht: Wijhe’92 klaar voor titel, belangrij­ke zege voor Nieuw Heeten, Dalfsen verlaat Drenthe bont en blauw

  Wijhe’92 rekende zaterdagavond af met directe concurrent HVBS en kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd volgende week tegen hekkensluiter Handbal Aalsmeer. Ook Nieuw Heeten boekte een belangrijke zege. De hoofdklasser is nog niet helemaal zeker van klassenbehoud, maar is daar nu wel heel dichtbij. Dalfsen werd flink aangepakt door tegenstander Actief Klazienaveen, maar nam naast veel blauwe plekken ook twee punten mee naar huis.
  Lemelerveld, Dalfsen
 1. BBB schuift in Overijssel twee verkenners naar voren, oud-wethouder Harderwijk verkenner in Gelderland
  PREMIUM

  BBB schuift in Overijssel twee verkenners naar voren, oud-wethouder Harderwijk verkenner in Gelderland

  De BoerBurgerBeweging schuift in Overijssel twee verkenners naar voren die gaan aftasten welke coalities er mogelijk zijn na de historische verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag. Dit zijn de oud-wethouder van Raalte Wout Wagenmans (GemeenteBelangen) en bestuurs- en organisatieadviseur Jolanda Waaijer. In Gelderland is oud-wethouder van Harderwijk Gert Jan van Noort gevraagd voor deze klus.
  Zwolle

In samenwerking met indebuurt Zwolle