Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Demonstranten van de actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet' voeren actie tijdens een Sinterklaasfeest in Amsterdam in 2016. © ANP

Demonstreren tegen Zwarte Piet in Zwolle en Apeldoorn? ‘Ja!’ Officieel aankondigen? ‘Weten we nog niet’

Zwolle en Apeldoorn hebben nog niets gehoord van de actiegroepen tegen Zwarte Piet die willen demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas. Kick Out Zwarte Piet (KOZP) laat alvast weten dat dat helemaal niet nodig is. Volgens de twee gemeenten zijn ze dat wel verplicht. 

KOZP wil demonstreren op 17 november, als Sinterklaas in Zwolle en Apeldoorn arriveert. De actiegroep vindt dat zwartgeschminkte knechten van de goedheiligman absoluut niet meer kunnen anno 2018.  

  1. Gemist? Zoekactie naar ‘vermiste’ roeiers, chaos in Olst en leven in een Frans droomkasteel

    Gemist? Zoekactie naar ‘vermiste’ roeiers, chaos in Olst en leven in een Frans droomkas­teel

    Roeiers toch níet in nood - Paniek langs de IJssel bij Deventer, afgelopen maandag. De hulpdiensten rukken massaal uit om te water geraakte roeiers uit de rivier te vissen. Een onmogelijke en overbodige klus, want de roeiers zitten nog gewoon kurkdroog in hun boot. Een collega van de Roei- & Zeilvereniging Daventria heeft even daarvoor alarm geslagen, omdat ze denkt dat er wat loos is op het water. Terwijl brandweerlieden uit Deventer, Terwolde, Olst, Zwolle, Heerde en Gorssel de IJssel afspeuren, zetten de nietsvermoedende roeiers voet aan wal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle