Robin van de Kuijt vertelt over hoe autisme hem jarenlang in de weg zat, zonder dat hij een diagnose had. Van het afzeggen van verjaardagen tot een alcoholverslaving, Robin zat diep. Nu hij een diagnose heeft en therapie heeft gehad, wil hij zijn ervaringen inzetten om anderen te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin van de Kuijt vertelt over hoe autisme hem jarenlang in de weg zat, zonder dat hij een diagnose had. Van het afzeggen van verjaardagen tot een alcoholverslaving, Robin zat diep. Nu hij een diagnose heeft en therapie heeft gehad, wil hij zijn ervaringen inzetten om anderen te helpen. © Foto Frans Paalman Zwolle

Depressief, alcoholver­slaafd en het liefst alleen: Robin uit Zwolle openhartig over hoe autisme zijn leven onbewust beïnvloed­de

Stijlvol gekleed, open uitstraling, sociaal tegenover iedereen en twee kinderen met zijn vriendin. Dat lijkt een perfect leven, maar tot ver in zijn twintiger jaren wist Zwollenaar Robin van de Kuijt dat er iets niet klopte. Verjaardagfeestjes sloeg hij liever over, op zijn werk viel hij vaak uit, niemand begreep hem. De verlossing kwam met de diagnose autisme, maar de weg daarnaartoe leidde langs zware depressies, een alcoholverslaving en diepe eenzaamheid.

0 reacties

 1. Zwolse tv-presentatrice Anna Gimbrère (35) wil de ruimte in: ‘Op zoek naar het ultieme gevoel van leven’
  PREMIUM

  Zwolse tv-presenta­tri­ce Anna Gimbrère (35) wil de ruimte in: ‘Op zoek naar het ultieme gevoel van leven’

  De 35-jarige wetenschapscommunicator (zoals ze dat zelf noemt), ruimtevaartdeskundige en tv-presentatrice Anna Gimbrère zou gemakkelijk haar agenda met lezingen en presentaties over ruimtevaart kunnen vullen. Space is hot, merkt ze. Ruimtemissies buitelen over elkaar heen. Een nieuwe ruimtewedloop en de zoektocht van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA naar astronauten jagen de populariteit op. En nu wil ze ook zelf als astronaut de ruimte in.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'
  Play

  Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'

 2. Dit was Nederland vandaag: donderdag 22 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: donderdag 22 april