Volledig scherm
PREMIUM
De populieren die nu nog langs de Schellerenkweg staan, een populaire hardlooproute, worden ook gekapt. © Frans Paalman

Deze 375 bomen in Zwolle zorgen voor gevaarlijke situaties en daarom worden ze gekapt

Ook de overgebleven populieren aan de Schellerenkweg, ooit de Groene Kathedraal, gaan tegen de vlakte. Deze winter kapt de gemeente Zwolle in totaal 375 onveilige populieren. De conditie van de bomen is zo slecht dat ze gevaarlijke situaties kunnen opleveren. 

Het was zo’n mooi gezicht: de ruim honderd populieren langs de Schellerenkweg in Zwolle Zuid. Maar de extreme hitte van de zomer van 2018 had desastreuze gevolgen voor de bomen. Door de droogte lieten ze hun takken los en daarom werden ze in augustus 2018 gekapt. Wat over bleef waren 22 bomen langs het ooit zo populaire bomenlaantje. Maar ook deze bomen worden gekapt, net als 353 andere populieren in Zwolle.

  1. Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatieve route voor de snelweg
    PREMIUM
    Poll + Video

    Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatie­ve route voor de snelweg

    De A28 doorsnijdt Zwolle, maar het had ook heel anders gekund. De inmiddels 90-jarige Rommert Krijtenburg presenteerde in de jaren 60 bij Rijkswaterstaat een alternatief snelwegtracé. Zijn voorstel sneuvelde. Tegenwoordig wordt nagedacht over een A28-tunnel, maar is Krijtenburgs variant alsnog dé oplossing? De civiel ingenieur buigt zich er een halve eeuw later nog eens over.

In samenwerking met indebuurt Zwolle