Dit is het nieuwe muziekpodium van Zwolle

videoZes maanden geleden, op een bankje in Zwolle, kwam het besluit... We beginnen een muziekpodium in café De Kuiperij. Na maanden hard werken is vrijdagavond de opening. ,,Niet van dat benauwde, we pakken het goed aan ook.’’

 1. Politiepaarden, honden en agenten met hun knuppel denderen door de Voorstraat: ‘Wegwezen!’
  PREMIUM
  Met video

  Politie­paar­den, honden en agenten met hun knuppel denderen door de Voorstraat: ‘Wegwezen!’

  Door de Voorstraat in Zwolle stormt een menigte studenten recht op de politie af. ,,Kom dan!”, roept één van de jongens. ,,Pak ze!”, schreeuwt een ander terwijl hij zijn capuchon nog wat verder over zijn hoofd trekt. Verderop staan een paar agenten en handhavers met hun wapenstok in de aanslag. Maar dit is geen echte uit de hand gelopen uitgaansavond, het is een training.
  Zwolle
 2. Vijfduizend handtekeningen voor The Livingroom in Zwolle, volgende week gesprek met gemeente
  PREMIUM

  Vijfdui­zend handteke­nin­gen voor The Livingroom in Zwolle, volgende week gesprek met gemeente

  Café The Livingroom in Zwolle en de buurman die klaagt over geluidsoverlast gaan komende week in gesprek met wethouder William Dogger. Na aanhoudende klachten greep de gemeente afgelopen maand in en moet het populaire muziekcafé stoppen met versterkte livemuziek. Cultuurwethouder Monique Schuttenbeld nam vrijdag een petitie in ontvangst. Elea Schoon en Sophie Jansonius verzamelden 5.618 handtekeningen tegen de ban op muziek.

In samenwerking met indebuurt Zwolle